onsdag 7 mars 2012

And I just wanna show you

OBS Uppdatering efter bl.a. ett blogg inlägg av Hanna Fridén.
Detta är en film som inte handlar om skola eller IKT men som ni ändå måste se...
och sedan agera...


KONY 2012 from INVISIBLE CHILDREN on Vimeo.

Kony 2012 är en film och en kampanj av Invisible Children vars mål är att göra Joseph Kony känd, inte för att fira honom, utan för att skapa ett stöd för att arrestera honom!
Joseph Kony står överst på listan med världens värsta nu levande förbrytare

Detta här är ett intressant exempel för informationsökning. Jag erkänner gärna att jag lät mig duperas av Invisible Children häromdagen och exemplet visar hur viktigt det är att man kollar sina källor. Tycker dock att filmen har sitt syfte med att lyfta en viktig fråga och att man skall vara noga med vem man ger pengar och till vad.

Källa för min artikel var följande Tweet.

Källor för Hannas blogginlägg
Invisible Children ekonomisk genomgång, svår att göra, med tanke på hur mycket de döljer av sin verksamhet, vilket är varför de får väldigt lågt betyg i det avseendet: Charity Navigator. USAs engagemang i Uganda mot RLA och hur Ugandas agerande mörkats ner och Konys lyfts upp för PR-syften: Foreign Affairs. Invisible Childrens egna dokument om deras ekonomi: PDF. Plundring och våldtäkt av Ugandas militär: The Observer. Listan på många bra källor vad gäller Ugandas behandling av homosexuella: Wikipedia. Sedan 2006 har RLA inte funnits i Uganda, men Ugandas militär har använt barnsoldater själva, ni vet, den militären som Invisible Children ger pengar till: Child Soldiers Global Report.

Inga kommentarer: