tisdag 7 juni 2011

Video killed the radiostar!

AttributionNo Derivative Works Some rights reserved by MrsMinifig
Efter en låååång helg som känns som ett litet sommarlov pga värme, sol och doft av kaprifol är jag åter på plats på skolan. Eleverna har idrottsdag och njuter av möjligheter att röra på sig utomhus medan en annan sitter inomhus och läser mail och blogposter.
Igår så var det stort Apple event eftersom WWDC 2011 började i Moscow Center San Fransico. Apple presenterade OSX 10.7 Lion, iOS 5 samt iCloud. Massor av nyheter och nyttigheter som kommer Macanvändare till godo till hösten. Skall bli skönt att äntligen få en lösning som gör att man slipper hålla reda på vad man synkat var. Dock väntar jag på en lösning för skolan där vi kan skapa Apple ID till alla elever och sedan tanka upp de program som vi tycker de skall ha. Resten får de lösa privat genom antigen gift-cards eller via föräldrarnas kort.
Finessen blir att skolan kan enkelt hålla reda på alla licenser och kostnader och eleverna själva uppdaterar sin datorer, enkelt och det bra funkar ;)
Detta gäller oavsett om de kör Mac, iPad, Ipod Touch eller iPhone.

iPad kommer att blir en fantastisk hjälp till de elever som är i behov av särskilt stöd. Enkelt att ta med och har allt i sig för en kostnad som bara är 100 SEK mer än en Daisyspelare idag. Det finns appar för nästan allt... tex InDaisy för Daisyskivor och läromedel. Talsyntes (SpeakIT) som några exempel. Mer finns att finna via Facebook gruppen iPads i skolan och förskola.
Joachim Thornström har skapat två filmer om hur man överför material till InDaisy och hur man använder appen gör att få materialet uppläst. Tack Joachim! Se och njutäven om han använder Windows ;) men det är samma sak på Mac. Höger klicka på materialet och välj komprimera och det skapas ett arkiv.zip på skrivbordet som du överför.
När du sedan skall använda InDaisy så gör du så här...Inga kommentarer: