onsdag 8 juni 2011

Jag vill ha en egen måne

där uppe i iCloud ;)
Jag skrev om iCloud igår men har nu funderat vidare och läst in mig mer. Jag bara säger. Wow!
För skolan blir detta perfa ;) under förutsättning att vi kan hitta en lösning för att teckna Apple ID Edu på ett smidigt sätt så kan detta bli hur stort som helst. I bloggen Apps for Education kan man läsa om en ordentlig genomgång av vad iCloud kan betyda för utbildningen men att vi nu äntligen hittat en lösning som gör oss oberoende av vilken enhet eleven eller pedagogen arbetar på är en hissnande tanke. Här är några idéer:

  • I och med att iCal blir en del och att delning av kalendrar finns med ger det oss en lösning för att få ut information om ändradt schema, föräldramöten mm på ett smidigt och enkelt sätt.
  • App-store och iBooks finns med som ger oss möjligheter att distruberera program/Appar samt böcker till eleverna
  • Back-up gör att elevens enhet automatiskt backas upp varje kväll
  • Document in the Cloud gör att man inte behöver tänka på spara eller filsystem. Programmen vet vad man gjorde sist och fortsätter där oavsett om man är kvar på samma enhet eller har fortsatt på en annan. Detta gör det möjligt att ha tillgång till alla ens senaste filer var du än befinner dig och att du kan dela dessa med andra för grupp eller projekt arbeten. OBS enhet, det gäller Mac/PC, iPhone, iPad eller iPod
  • Samma sak med Photostream som gör det möjligt att ha tillgång till alla ens senaste 1000! bilder var du än befinner dig och att du kan dela dessa med andra för grupp eller projekt arbeten.
Vi kan helt enkelt säga iCloud IT!

...men det förutsätter att Apple kommer med en lösning i Sverige lik den i USA där skolor kan teckna avtal om Apple ID till sina elever. Tänk vilken enkel utdelning. Ge eleven den enhet ni bestämt om det så är en MAc, iPad, iPhone elelr iPod Touch direkt i original lådan. Eleven öppnar upp lådan startar eneheten slår in sitt Apple ID och sedan är allt klart. Till gång till de Appar som skolan bestämt till gång till lagringsyta och allt som krävs för en modern skolgång bara så där och

IT just works ;)

Om sedan eleven själv ladda ner gratis material är det bara att ladda ner och vill hon/han köpa är det bara för hemmet att koppla på ett betalmedel. Bara så enkelt.

TÄNK OM


Inga kommentarer: