fredag 4 februari 2011

So take a look at me now...

AttributionNoncommercial Some rights reserved by turbojoe (it's joetime!!!)
Sli.se som Lunds kommun använder för att strömma media till skolorna har en ny funktion som låter pedagogen bjuda in sina elever för att se film via sli.se ett förnämligt exempel på öppenhet och flexibilitet.

Till skillnad från de flesta IT-avdelningar eller kommunikationsavdelningar. Jag läser i dagens CS att inte bara Lund har problem. I Gävle har man stoppat utrullningen. I Nacka har man stora problem med elevPC leveranserna och det är nu försenat till hösten med stora kostnader. I Stockholm är det närmast krig och politikerna har krävt och fått utträde ur den IT-plattform som hela staden skall ha. För skolans del är det katastrof. Det kan ta upp till ett år att få ett gratis program paketerat och då till en kostnad av 8000 SEK?!??! Gratis?!!

Transparens och enkla lösningar blir billiga lösningar. För vad kostar att en elev med behov av alternativa verktyg? och inte får tillgång dem under ett år och därmed går miste om kanske 10 % av sin utbildningen. Vad kostar det?

...cos there's just an empty space. Kommer ni ihåg filmen "Against All Odds" Rubriken kommer från huvudspåret (länken går till låten på Spotify)som skrevs av Phil Collins och som han framför i filmen nedan. Passade bra till dagens ämne tyckte jag
Trevlig helg...
1 kommentar:

Matte sa...

På min skola betalar vi exakt noll spänn för allt utom hårdvaran.