tisdag 8 september 2009

Det fanns ett meddelande i min inkorg!

Jag är med i en Facebook-grupp som heter Ungdomar & Internet. Denna grupp verkar som ett öppet forum för diskussion och nyheter som rör ungdomars digitala tillvaro. Tanken är att alla som på något sätt arbetar med barn och ungdomars digitala tillvaro här kan informera om nya rapporter, intressanta workshops och kurser, artiklar posta länkar samt diskutera allt som rör ämnet.

Det lät bra tyckte jag och gick med. Idag fanns ett meddelande från Johnny Lindqvist om ett projekt som han och Ewa Thorslund skall driva fram till Mars/April 2010. Idé är att skapa en portal som tar upp vad som kan drabba ungdomar på Internet.
På portalen kommer 10 stycken case att publiceras. Alla casen tar sitt avstamp i olika former av problem som kan drabba unga på nätet. Men casen kommer framförallt ta upp vilka konsekvenser de får i klassrummet och i skolan.
Casen ska kunna användas i utbildningssyfte, men även läsas för att öka sin kunskap om unga och nätet. I samband med casen kommer personer med kunskap om det aktuella caset att intervjuas, för att ge sin bild av problemet. Även unga kommer att intervjuas.
När allt är klar t kommer det att finnas 10 olika case att arbeta med i skolan med eleverna och allt material görs tillgängligt gratis för skolan.
Ett fantastisk projekt som stöttas av Internetfonden.
De söker nu personer som kan vara intresserade att blogga på portalen och delta med kommentarer och förslag. Intresserad ta kontakt på ungaochinternetgmail.com.

Inga kommentarer: