fredag 1 februari 2008

iTunes populärt bland Amerikanska barn

Enligt en rapport från marknadsundersökningsföretaget NPD Group laddar 70 procent av alla amerikanska barn i åldern 9-14 år ner musik från nätet. Nästan hälften använder iTunes och betalar för sin musik.
Detta går att läsa om i MacWorld idag.
Trevligt att läsa att 50% av dagens barn i USA betalar för sin musik. Personligen betalar jag för min musik och då via iTunes Store. I Sverige dock låter det ibland som det är fel att använda iTunes store eller iTunes för den delen. Man fokuserar hela tiden på alla nackdelar. Samma sak med iPhone, vad den inte har istället för vad som är inovativit...
Kanske är det jante nu igen.
Vidare kan man läsa i MacWorld
NPD Group har undersökt musikvanorna hos amerikanska barn i åldern 9-14 år, och funnit att en majoritet av barnen använder datorn och Internet för att ladda ner musik.
Hela 70 procent av barnen i denna ålder laddar ner musik varje månad. 49 procent använder iTunes, medan 26 procent piratkopierar med Limewire och 16 procent laddar ner från MySpace.
Enligt rapporten från NPD Group kan det ännu välspridda fildelandet bero på att föräldrar inte övervakar sina barns Internetanvändande lagom mycket, och att musikindustrin trots sin skrämseltaktik inte har lyckats få föräldrar att inse att deras barn kan hamna i knipa om de fildelar.
Vidare uppmanar den musikindustrin att göra det ännu enklare för barn att göra rätt för sig, med förbetalda konton och med presentkort som på iTunes, tillsammans med nya vägar som reklamfinansierade sajter.

Det sist nämnda inte minst. Dagens unga har en annan moral och för att påverka dem måste vi göra det enklare för dem att följa de påbud som vi vill att de skall. Sedan anser jag personligen att de stor herrarna som bl.a. åtalat Piratebay grundarna är ute och reser. 
De är så akterseglade! de har bara inte fattat det ännu.

Inga kommentarer: