tisdag 16 april 2013

jag har SETT på moln från båda sidor nu

Det är inte många timmar kvar innan SETT slår upp portarna för i år. Många är ni som sitter på tåget eller packar väskan för att åka dit. Det kommer att bli många möten, många diskussioner och många väckta idéer hoppas jag. Själv så kommer jag att åka upp torsdag morgon för att vara med under andra dagen och tom avsluta med att tala på sista passet med start 15.15. Känns lite pirrigt men skall bli skoj att träffa alla positiva drivkrafter därute i skolsverige.

I dag har Skolverket släppt sin rapport om hur läget ser ut i landets skolor när det handlar om IT i skolan. Det är en intressant läsning som baseras på enkäter som är ställda till elever, lärare och rektorer men man har också genomfört ett antal intervjuer med ett antal av dessa. Detta är den andra rapporten som Skolverket publicerat, den tidigare genomfördes 2008 och mycket har hänt sedan dess.
Jan Svärdhagen gör en bra summering så läs den och rapporten.

Som många har märkt har det inte varit så mycket uppdateringar på denna blogg under de senaste månaderna. Men som jag skrivit innan så komemr jag att utnyttja detta forum för längre reflektioner då och då när det passar och sedan utnyttja twitter och facebook som mina reflektionskanaler.
På twitter hittar ni mig som @joha88 och som jonas.hallebrand.
Vi ses i vimlet och i molnet...

Attribution Some rights reserved by d.boyd

Inga kommentarer: