tisdag 22 november 2011

The fourth, the fifth The minor fall, the major lift...

AttributionShare Alike Some rights reserved by sushipumpum
Idag så spretar mitt inlägg rät rejält! Två så skilda saker som källor och den femte basfärdigheten.
Petra och jag är inne i informationsökningsundervisningen just nu. Har precis varit runt i år 7 och år 8. Vi tar då upp hur de hittar och värderar källor skriver källhänvisningar mm
Hittade en fantastisk sajt för det senar tack vare Camilla Nilsson blogg IKT-skafferiet. Sajten heter CiteThisForMe och har som främsta mål att hjälpa till att skapa bra ordentliga källhänvisningar till elever studenter och alla andra som behöver skriva källor.
Man väljer typ av källa (i dagsläge finns bok, dagtidning, tidsskrift, webbsida, blogg, DVD, video, film, email. intervju, podcast, och foto och video på webben) och fyller i formuläret med den information man har tillgänglig. Man klickar "Lägg till i lista" och när man är färdig, Ladda ner... Färdigt.
 Den andra delen av inlägget handlar om "The fifth basic skill. Min hjälte, Stephen Heppell, dyker upp med kloka funderingar som vanligt och många fler som visar på exempel och talar om hur viktigt det är för skolan att integrera IKT i undervisningen nu!En annan hjälte Ruben Puentedura får jag träffa i Malmö i eftermiddag på TÄNK OM dagen.
Sköt om er och njut av låten som Leonard Cohen skrev över 100 versioner innan han var nöjd.

Inga kommentarer: