onsdag 7 september 2011

Hey now, all you've got to do is call.

AttributionNoncommercialShare Alike Some rights reserved by flowersnthings
Att arbeta med barn och ungdomar är som att vara som en gatlampa. Något som bara är där och lyser upp och visar vägen man skall gå och om det behövs kan man luta sig på den när man är trött.
Tycker om att se det så. Men även gatlampor behöver underhåll och ett och annat snällt ord på vägen.
Läser i veckan, var det kanske igår att Jan Björklund satsar stora pengar på matematikundervisningen i skolan. Bra ett steg i rätt riktning. Men om han tror att det räcker är han helt fel ute.
Det räcker inte med punkt insatser. De pengarna är tyvärr ofta bortkastade. Ibland tänker jag att det kanske inte är så att det behövs så himla mycket pengar till landets pedagoger för att resultaten i skolan skall bli bättre. Kanske räcker det med att stötta, lysa och visa vägen. Visa att man står på skolan sida. Lyfta det man tycker är bra och vis vart man vill att vi skall gå. Har du tänkt på det Jan Björklund. Ett barn behöver inte skäll när han gör fel utan beröm när han gör rätt. Varför skulle det vara så annorlunda när det gäller pedagoer. Jag menar vi är alla människor, eller hur?

Som avslutning idag får ni en trevlig film om Köpingskommuns En till En satsning som på ett mycket föredömligt sätt visar på positivt tänkande och framgångsanda till deras pedagoger.
Se och lär Jan Björklund


Inga kommentarer: