fredag 20 mars 2009

Vad händer när alla studenter har tillgång till Internet hela tiden?!?

Detta har många av universiteten tänkt på sedan iPhone introducerades.

Jag visade på en film från ett kristet universitet Abilene Christian University (ACU) för en tid sedan under rubriken iPhone snart lika vanlig iskolan som pennan! Även resten av värleden funderar och om det kan du läsa på Den mobila webben kommer att förändra vårt liv för alltid!

Nu läser jag på Stefan Pålssons blog Framtidens lärande om ACU igen. Han skriver

För ett par år sedan funderade ledningen på Abilene Christian University (ACU) i Texas hur man skulle göra för att öka IT-användningen på campus. En satsning på laptops eller tablet pc sågs som en närmast självklar lösning, men när iPhone lanserades för ett och ett halvt år sedan ändrades planerna. Förra hösten startade satsningen ACU Mobile Learning, inriktat på mobilt och kollaborativt lärande.

Alla nya studenter har fått tillgång till varsin iPhone eller iPod, och lärarna satsar målmedvetet på att integrera dem i undervisningen. En internansluten liten dator i fickan som gör det möjligt att nå mängder av resurser på nätet, skapar nya förutsättningar för att samtala, diskutera, visa och förklara.Det handlar inte längre enbart om föreläsningar där studenterna sitter passiva och lyssnar och antecknar inför tentamen. Istället blir det ett gemensamt arbete där alla studenter och alla perspektiv är viktiga. Det här har visat sig skapa ett helt annat engagemang hos studenter och lärare. Samtidigt har intresset för att samarbeta och lära tillsammans ökat, och man har börjat arbeta med andra sätt att examinera.
ACU arrangerade en konferens om detta ConnectEd Summit, där en rad forskare, lärare och utvecklare från den amerikanska högskolevärlden delade med sig av sina erfarenheter. Några av presentationerna finns online och fler kommer att läggas ut efterhand.

Testar centrerade text

1 kommentar:

Anonym sa...

Japp, det är kanske iPhone 1+1 vi ska sikta på ... när alla andra pratar bärbart 1+1. Coolt inslag. /Ulf