torsdag 12 mars 2009

Vad kan man göra med en interaktiv skrivtavla?!


Är på gång att införskaffa en interaktiv skrivtavla men vet inte vad du kan göra med den eller funderar du på vad de kan användas till.
Då finns det resurser från Malmö. På e-mentorerarna på spaning tipsar man om detta idag.

Charlotte Christoffersen,it-pedagog, Pedagogiska Centralen, Malmö stad, har sammanställt handledningsmaterial för 5 olika sammankomster för användandet av interaktiva skrivtavlor.

Förtjänstfullt på en Wiki till oss andra att använda. Snyggt jobbat Charlotte!

Där finns allt från skriftliga handledningar till filmer från TeacherOnDemand, som för övrigt är en fantastisk resurs.Kolla gärna även på hur du kan använda Google Earth för att presentera vad en hotspot är. Ja du behöver inte göra det själv. Det räcker att använda Johan Lindwerts fantastiska film i ämnet. Det tipset kommer från Skolväskans blogg och Jocke i Ystad med tips för er som bor i närheten av Ystad att komma och lyssna på Johan. Tyvärr är jag på Framtidens Bibliotek den dagen...Så snälla ni som har idéer eller tom har gjort filmer, kanske PIM 3 som andra kan använda. Lägg då upp dem på Teacher On Demand så kan vi hjälpas åt till kunskap!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för tipset!! Vågar knappt fråga men hur sjutton spelar man in en film från sin egen dator, te x när man arbetar i Notebook för Smartboarden??? Ehh?? Jag har ingen aning ;D

Unknown sa...

@Öpedagog. Du behöver ett skärm inspelnings program typ Camtesia som jag vet att Charlotte använder. Det finns även ett som ingår i Smart Technologies paket till din tävla ;-)
Annars finns det flera olika olika prislägen och tom gratis för all OS.

Anonym sa...

Tack, säger jag som lär mig nytt varje dag ;D.