fredag 10 april 2009

Har vi råd att inte vara med?


Detta undrar IT-mamman. Jag är benägen att hålla med.
När kompisar till oss skulle flytta till Stockholm började de med att kolla in skolorna. Sedan omgivningarna till skolorna för att sedan börja leta hus i dessa områden. Om fler gör så är det ju viktigt hur våra skolor gestaltar sig i debatten och eftersom IT24 skriver att skolPC förväntas som nästa miljardmarknad och en efterträdare till hem-pc. I alla fall när det gäller stabila kunder och stora volymer så är frågan välställd.
Har vi som skolor verkligen råd att inte satsa på datorer. För om andra göra det kommer vi på efterkälken och därmed får mindre antal elever och därmed även mindre anslag osv...
Jag tror att de som vågar nu kommer att få ett stort försprång som kanske inte kommer att kunna tas in av de som tvekar. Så politiker och skolledare. Vågar ni gå före för att få en bra start?

5 kommentarer:

IT-mamman sa...

Jepp, har vi råd med det?
Och de som satsar i svåra tider syns, alltså kan genomslaget bli så mycket större. Nu är tiden att våga.

Prylgubben sa...

Funderar på den konversationen vi hade på min blogg http://skola2.blogspot.com/ om att de smarta mobiltelefonerna kanske är ett bättre pedagogiskt vertyg. ;)

Björn sa...

Mycket tänkvärt inlägg. För kännedom har jag länkat till det. Hoppas det är OK.

Unknown sa...

@Mats. Jo mobiltelefonen är nästa plattform men inte riktigt redo. Men taank tanken. En iPhone med abonnemang för tre år kostar lika mycket som en elev PC! Sug på den!

@Björn så klart du får. Bara skoj att du gillar det du läser. Alf på bloggen lägger jag under Creative Commonds förresten. Kolla i menyn en bit ner.

Anonym sa...

Politiker har en benägenhet att inte våga. Och när de vågar gör de det oftast på fel ställe ...