onsdag 7 januari 2009

Nytt År! Godisregn? och Raketer!!

Då var jullovet över och terminen har rivstartat och ett nytt år har rivstartat.

Jag började min dag riktigt trevligt med en kurs i Fronter för vår servicegrupp.

En som inte fick en så trevlig start på året var Andres Erenius på Killebäckskolan som fick sin skola nerbränd i måndags kväll efter, vad som verkar, lek med rakter. Som tur för Killebäckskolan är Anders en redens karl och som Skånskan.se skriver

"Informationen till eleverna spreds mycket snabbt, bland annat med hjälp av skolans it-expert Anders Erenius.
- Jag blev inkallad vid tiotiden på tisdagen till skolan och vi beslöt snabbt att utnyttja it för att länka samman eleverna. Skolan startade dels en msn-chat på adressen killebackskolan@hotmail.com. Dessutom startades Facebookgruppen "Nu bygger vi upp Killebäck igen!". Den gruppen hade på onsdagseftermiddagen 235 medlemmar, vilket motsvarar drygt hälften av skolans elever."

Snyggt jobbat Anders fast jag känner igen sekvensen från i fjor när en annan skola brann ner och vips blev det en ny IT-expert på en annan plats i Sverige...

Godisregnet från igår blev inte vad vissa hoppades. I går var det nämligen dags för den sista KeyNoten från Apple på MacWorld denna gången utan Steve Jobs. Phil Schiller skötte sig dock men som sagt vi blev inte lika bortskämda med en massa ny hårdvara.
  • T.ex. kom det ingen uppdaterad Mac Mini som jag och många hade hoppats. Kanske den 24 istället då Apple tydligen skall hålla ett event. Men det var mycket nytt.
  • iWork 09 med mer mallar och mer godis med bl.a. iWork.com som fungerar ungefär som Google Docs.
  • Dessutom iPhoto 09 med ansiktsegenkänning och ny funktioner.
  • iMovie 09 med fler redigeringsmöjligheter.
  • Gargeband 09 med möjlighet att köpa lektioner i olika instrument
  • DRM-fritt iTunes innan April med massor av nya redan idag. Yes!
  • EN MacBook Pro 17" med 8 timmars batteritid!

Om en vecka är jag antaglien helt slut efter en dag på golvet på Olympia men med massor av nyheter som jag skall försöka förmedla till denna blogg. Som ett led testar jag nu med att e-post in detta inlägg som jag tänkt göra med min iPhone direkt från mässgolvet. Skall bli hur kul som helst.

PS det fungerar ju alldelse fint att blogga från mobilen...

3 kommentarer:

Prylgubben sa...

Om jag såg rätt igår så var det Phil Schiller som häll i Keynoten. ;)

Unknown sa...

Så sant så sant *blush*

Anders Erenius sa...

Ja att bli IT-expert var ju enkelt. Det kommer väl att förfölja mig nu antar jag. SUCK. Men tack för allt beröm Jonas. Tusen tack.