tisdag 20 januari 2009

Internet är inte farligare än skolgården!

by Thomas Hawk, Flickr

I en nya rapport beställd av justitieministrarna i 49 amerikanska delstater slås det fast att risken att drabbas av mobbing på Internet är större än risken att drabbas av sk grooming från pedofiler. Detta läser jag idag på Computer Swedens hemsida

Rapporten, Enhancing Child Safety & Online Technologies, som utarbetats av Internet Safety Technical Task Force, släpptes den 14 januari och har redan mötts av kritik, eftersom den tonar ner bilden av risker för barn och ungdomar på internet.

Den tar upp tre faror för barn på internet, nämligen mobbning, pornografi och sexuella inviter från pedofiler, så kallad grooming.
Mobbning och trakasserier på internet är en större fara för barnen än sexuella övergrepp, fastslår rapporten.

Risken för att utsättas för sexuella övergrepp är högst för de barn som även i andra sammanhang ägnar sig åt riskbeteenden.

Enkelt uttryckt är Myspace och andra gemenskaper på internet inte farligare för barnen än andra miljöer som de vistas i.

Rapporten vänder sig till föräldrar, internetföretag samt skolor, bibliotek och liknande med rekommendationer om vaksamhet och medvetenhet om de risker som faktiskt finns.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var liksom det jag misstänkte! Skönt att få vissa saker svart på vitt.
(Om du hittar en länk till samma artikel på min blogg, vilket du gör, så härmade jag inte dig. Kom hit nu och hade redan publicerat mitt inlägg. Men du var först.
Bara så du fortfarande vill vara min vän... ;-) )