onsdag 25 november 2009

Testar Ustream!

Efter ett tips inom TänkOM kom jag på att jag faktiskt registrerat mig på tjänsten Ustream för länge sedan men aldrig testat vad den går för. Minst sagt dags att testa alltså! Sagt och gjort upp till bevis.
Det finns idag en app till iPhone där man direkt kan spela in redigera och sedan ladda upp filmen till Ustream. Smarta kopplingar till Facebook, Twitter, MySpace och Youtube gör tjänsten lätt använd och ger kompetenta möjligheter. Enkelt och snyggt.
Här är mitt första försök direkt från min iPhone med en presentation av min arbetsplats. Det är ju möjligt nu när den är nystädad. ;)


Hur kan vi i skolan använda detta då? Spela in våra elevers förehavande och dela med oss med detta till föräldrar. Ett sätt att nå tonårsföräldrar som tyvärr sällan kan delta i deras barns skolvardag. Men givetvis även ett sätt att spela in lektioner och genomgångar.

3 kommentarer:

Ola sa...

Vad är skillnaden på att filma och ladda med usteram och göra det med facebook appen?

Maskinen StefanFrom sa...

tyvärr ser det nattsvart ut.
Låter iallafall som om det skulle vara nåt att se på. Kanske ligger problemet hos mig, ngt flash som ine finns kanske? Allt ser normalt ut, men rutan e svart..

Unknown sa...

Bra fråga Ola. Egentigen inget utom att Ustream inte kräver Facebook konto men kan kopppla till Facebook, Twitter, MySpace mm

Magisterstefan det funkade igår men nu är vår internet helt uppf*ckat... Comhem ;(
Kollar i morgon på skolan...