torsdag 26 november 2009

Nyheter, vågen och ett skägg i brevlådan...


Google håller på att experimentera med ett nytt utseende. Bilden föreställer just det nya. OK kanske inte så dramatiskt i ändå. För att se hur det ser ut live så gå till Google.com. OBS det fungerar inte på den svenska sidan utan måste vara den amerikanska...

Klistra sedan in denna fras i adressfältet
javascript:void(document.cookie="PREF=ID=20b6e4c2f44943bb:U=4bf292d46faad806:TM=1249677602:LM=1257919388:S=odm0Ys-53ZueXfZG;path=/; domain=.google.com");

Ladda nu om Google.com. Tack PC för Alla för tipset.

Läser i Infotology att en skånsk kommun, säger inte vilken ;), har infört ett nytt datorbaserat tidssystem för de anställda. En oväntad konsekvens är att de anställda nu låter datorerna stå på under natten för att det tar sådan tid att starta upp och logga in på morgon... Det är nämligen så att närvarotiden räknas från det att de har loggat in på systemet.
Snacka om att svälja kamelerna och sila mygg. Dessutom säger det en del om vad man anser är arbete och varför det tar sådan evinnerlig tid att få något gjort i en kommun. Tur att skolan inte infört systemet och talar jag med min närmaste chef så vill hon inte använda systemet för fältet heller, puh!

PS jag har nya invites till Google Wave så om ni vill ha en skriv en komentar med din e-postadress...

2 kommentarer:

Bengt sa...

der är inget ovanligt fenomen att datorn tar sådan tid att starta så hela lektionen går till det...

även i stockholm...

Tanums Gymnasium sa...

Hej!
Jobbar också inom skolan, som lärare sve/eng och marknadsföringsansvarig på Tanums Gymnasium och försöker få bättre fart på ITanvändningen bland kollegorna. Vi kör med Fronter på skolan men personligen känns det som om tekniken sprungit förbi Fronters förmåga, det känns bökigt. Har redan skaffat en waveinvite i skolans namn men skulle gärna ha en egen personlig också. Har du någon över så är jag glad!
Mvh Kim de Bruin
kim67debr@hotmail.com