torsdag 28 februari 2008

Spindeln - en söktjänst för elever och lärare.

Spindeln är en söktjänst för elever och lärare. Tanken med den är att det ska bli lätt att söka och hitta digitalt material för skolarbete. Spindeln är under utveckling men du kan testa den redan nu.

Spindeln underlättar sökningen av material för skolarbete
Det kan vara svårt att hitta digitalt material för skolbruk. Vanliga söktjänster ger många söksvar vilket gör det svårt för elever och lärare att hitta rätt material. Digitala resurser som till exempel bilder, texter och filmer lagras ofta i digitala arkiv eller databaser. Många av dessa innehåller material som inte går att söka med vanliga sökmotorer. Vissa arkiv fungerar dessutom så att det inte går att hitta enskilda resurser. Man hittar bara arkivet.

Spindeln vill göra det lätt för elever och lärare att söka och hitta digitalt skolmaterial. Sökningen sker i flera olika leverantörers arkiv men är begränsad till de arkiv som innehåller material för skolarbete. Sådana arkiv är till exempel Utbildningsradions mediearkiv Länkskafferiets arkiv och Multimediabyråns bildarkiv. Alla resurser är märkta på ett enhetligt sätt vilket ger bra träffsäkerhet. Spindeln gör det möjligt att söka och hitta digitalt material från flera olika leverantörers arkiv.

Prova gärna här nedan och läs mer på IT för pedagoger


Inga kommentarer: