fredag 16 mars 2012

All in all it was all just bricks in the wall...


Ett mycket intressant spelprojekt är Minecraft. Har du inte hört talas om det så måste du spenderat den senaste åren i en gadrobe ;D Känns som i princip alla yngre spelar Minecraft. Först trodde jag på allvar att det hette Mindcraft eftersom jag såg en problemlösningspel tyckte jag men inte det är som LEGO fast i spelvärlden.
Det hela började som ett öppet projekt online i maj 2009 och har efterhand växt lavinartat. Utan i princip någon reklam har Markus Persson skapat ett spel som spelas av miljoner. Faktum är att de sålde sitt miljonte ex den 12 januari 2011 och har ett år senare sålt 5 miljoner! ex av spelet.
Funderade så sent som förra veckan när Mini spelade om det inte vore perfekt för skolbruk och döm om förvåning så skriver en av mina favorit bloggare Hack Education just nu idag om MinecraftEDU
MinecarftEDU erbjuder förutom kraftig rabatt för skolor även exempel på hur andra använt spelet i under visningen Se tex Quora för fler coola exempel på sakar som folk byggt. Tex denna spelbara gitarr ;DMinecraftEDU är en sk mod dvs en modifikation av orginalspelet, i detta fall för att passa skolbruk.
Varför inte prova ;D

1 kommentar:

Anonym sa...

That iѕ ѵerу іnterеsting, Yοu are an ovегlу prоfessiοnal bloggеr.
I have jоineԁ your rss feed and stay up fοr in the hunt for more of your wonderful post.
Аlso, I have shaгed your ωebsite in my social netωorks
Also see my web page - mini notebooks