onsdag 17 februari 2010

Ge dina anställda kreativ tid - det tjänar du på!

Googles anställda har en anställningsförmån som ger dem rätt att använda 20 procent av sin arbetstid till personliga projekt. Ett exempel på en produkt som är resultatet av den policyn är Gmail.
I ett nytt projekt har Jason Holt skapat något lite utöver det normala. Med hjälp av Google Earth och Street View har han skapat en 3D-version av vår värld. Liquid Galaxy låter användaren flyg runt jordklotet och sedan landa där man vill. Finns det Street View material så kan man åka runt bland hus och gator.
Det tar nog ett tag innan vi andra kommer i kontakt med Liquid Galaxy om inte för att det krävs 8! samman kopplade storbildskärmar. Men det är som sagt roligt att se vad man kan åstadkomma om man ger sina anställda lite kreativ tid!
Tack för tipset PC för Alla

5 kommentarer:

charlotta wasteson sa...

Intressant!
Jag tror det ligger mycket i den idén under förutsättning att ens anställda är passionerade.
Med andra ord borde samma sak gälla för skolan, för det finns massor av passionerade lärare!

annemarie sa...

HURRA VILKET UNDERBART BRA BLOGGINLÄGG. HELT RÄTT! HURRA!
A-M

Anonym sa...

Hur många procents kreativitet ger vi våra elever? Människan, oavsett om man är lärare, elev, rektor eller skolchef behöver kreativiteten. Fram för mer kreativitet i skolan!

Anonym sa...

Har man inte skolan och elevensval i skolan som man skulle kunna använda till detta samt ...

HAr inte lärare något som kallas för egen tid i sin arbetstid ...?

Unknown sa...

@Anonym, jo det har vi och lärare är också en kreativ kår men nu hotar andra tider. Det krävs ju även att arbetsledaren uppmärksamma det kreativa ;)