fredag 23 oktober 2009

En hektisk vecka går mot sitt slut!


Denna vecka är full av behagliga minnen.
Det jag först och främst tänker på är våra nior! De är så otroligt bra!
Helt fantastiska när de är stimulerade till arbete.
Idag var det inlämning till temat "Sex tänkande hattar om sex!" Till detta tema om sex och samlevnad har vi valt att låta eleverna göra en hemsida om allt de vill veta om sex och dela upp det enligt De Bonos tänkande hattar!!!
Redovisningen skall vara kreativ och appellera den unga publiken. Det har gjorts rapporter, artiklar, presentationer och filmer om det som de, eleverna alltså, ser som viktigt att veta.
Till filmerna har vi skapat en kanal på Youtube där vi kommer att publicera dem efter de blivit granskade av pedagogerna. För presentationerna kommer via att lägga ut dem via Slideshare och allt kommer att presenteras på en hemsida för er alla att ta del av när det är klart, håll koll på denna blogg eller Gunnesboskolans hemsida.
Känns som en uppgift på fjärde steget i EVO trappan. Omdefinition! TänkOM:
Intressant att Sydsvenskan idag hade en special artikel om Sexualkunskap som jag tyvärr inte hittar på nätet... de vill se alternativ til lden traditionella om sex och samlevnad. Nå Sydsvenskan gå in och kolla på Gunnesboskolans hemsida för där publicerar vi temat "Sex tänkande hattar om sex" inom kort! Stort tack till MacSupport som lånde oss lite extra datorer för att få ihop det logistiska.

1 kommentar:

Johanna Karlén sa...

Åh, vad roligt det låter. Blir nästan lite avis - vill också vara där. Mitt bland elever. Där det händer. När det händer...