torsdag 4 december 2008

Mobilen i undervisningen i GP - Matte på bussen!


Jag fick precis som Joachim ett mail idag från Mats Larsnäs. Han berättar om hur de har påbörjat ett projekt kring hur man kan använda mobiltelefoner för att variera undervisningen. Väldigt intressant.
- Läraren gör spelet, där eleverna svarar på 1, X, 2-frågor, på nätet och exporterar det sedan via Bluetooth till elevernas mobiler. De svarar på frågorna och skickar svaret som SMS till läraren. Läraren svarar hur många rätt och fel eleven har och kan även förklara hur eleven skulle ha gjort för att nå bättre resultat.
Läs artikeln i GP.

Så här skriver Mats i sin blog:
Jag har hittat ett mycket intressant verktyg för enkel användning av mobiltelfonen i undervisningen. I och för sig ingen revolutionerande pedagogisk idé med flervalsfrågor. Men kan kanske passa bra för backseatlearning. Man kan enkelt göra ett quiz publicera det på vanlig internetsida eller mobilanpassad, eller få det nedladdat på fil via ett sms direkt till telefonen, eller för den delen kan man också ladda över med fil från en dator med sladd eller bluetoth till telefonen.
./..
Frågesporten blir runt 15-20kb så det är ingen större datatrafik att tala om.
./..
Man kan som lärare och så få resultaten som eleverna gör skickat som sms till sig.
Andra intressant sätt är att med GPS i mobilen och SMS skapa en skattjakt. Kanske tom koppla det till Google Earth och de tips som jag läser om här.

Var kreativa och se möjligheterna. Tipsa gärna oss andra genom att lämna kommentarer!

Inga kommentarer: