måndag 10 november 2008

Årets Guld Äpple till Annnas burkar och Framtidensklassrum


Äntligen har Anna Kalla fått en del av den uppmärksamhet som hon skall ha efter många år av fantastiskt arbeta med Annas burkar. Hon har i år tildelats årets Guld Äpple på Skolforum.
Här presenteras Anna i en film från Youtube

Årets särskilda pris går till Johan Lindwert för hans arbete med Framtidens klassrum och Teacher On DemandEtt stort Grattis till pristagarna för en välförtjänt utmärkelse!

På hemsidan Framtidens klassrum kan vi bland annat läsa och höra om att i Falkenberg har man idag 130 klassrum utrustade för framtidensklassrum.

Vad krävs? Ja egentligen bara en projektor och högtalare...

Det är för mig obegripligt att inte alla klassrum i sverige är utrustade med detta. Det är en totalkostnad för klassrummet på ca 7-9000 kr. Fördelat per år blir det under 3000 kronor och per arbetsdag för barnen knappt 15 kronor eller 50 öre per barn i en normal högstadieklass!
På vår skola har vi lyckats få til l4 sådana klassrum. Jag gissar på att det kanske finns ytterliggar kanske och då räknar jga rätt högt 10-20 sådana klassrum till i Lund, Året skolkommun!

Det är dags att ge alla elever tillgång till ett bra aktuellt läromedel til en kostnad som av ca två klassuppsättningar av en vanlig geografibok!

Skärpning Sveriges rektorer och lärare.
Tänk framåt!
Tänk utanför boxen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Heja Jonas!

I vårt projekt Världen i klassrummet sätter vi upp projektorer + ljudsystem + trådlöst tangentbord + trådlös mus i klassrummen i Ystads kommun. Dock hamnar vi på en totalsumma med kablar och arbete på ca 14.000 per sal.

30 paket sattes upp i september. 30 nya paket i dec/jan. Målet är att majoriteten av klassrummen (totalt 150) ska ha projektorer 2010.

Till först omgången var det drygt 30 intresserade pedagoger. På bara ett par måndader har ansökningsantalet dubblerats. Positiva problem...

/Joachim