torsdag 28 oktober 2010

The Winner takes IT all!

En mycket värdig vinnare av Guldäpplejuryns specialpris för 2010 ger här sin syn på vad han gjort på sitt helt underbara sätt. Tack Joachim för att jag får kalla dig min vän och för alla uppmuntran och framför allt för all din input i debatten. Ja låt oss skapa framtiden tillsammans.
Känner mig mycket hedrad att få vara med på ett hörn. Jag kommer att applådera för dig hela vägen från Göteborg.Juryns motivering mm:
Joachim Thornström har i åratal bedrivit ett engagerat arbete med att stimulera it-utvecklingen i Ystad. Ett exempel är satsningen på skriv- och läsutveckling, där ett stort antal pedagoger har inspirerats att arbeta med dator i de tidiga årskurserna. Successivt har arbetet fördjupats och utvecklats, med begränsade kommunala resurser. Erfarenheterna härifrån har aktivt förts vidare till hela landet.
Han har vidare byggt upp webbplatsen Skolväskan, med resurser som barn kan använda i skolan och hemma på kvällarna. Den har blivit en viktig källa till inspiration för lärare och elever i hela landet.
Joachim har varit mycket aktiv i dialogen med lärare över hela landet, med presentationer, artiklar och inlägg. I Skolväskans blogg får lärare nya tips och idéer från den omvärldsanalys om IKT som han driver med brinnande intresse. Kommentarerna i bloggen öppnar upp för pedagogiska diskussioner och reflektioner som behövs i skolvardagen. (Rättigheter bilder: Joachim Thornström, Lotta Holmström, Lärarnas Nyheter. Musik: Heifervescent, Deep Sea River iLife Sound Effects - Daydream)

Inga kommentarer: