tisdag 28 september 2010

Is it getting better?

AttributionNoncommercialShare Alike Some rights reserved by Bob.Fornal
Or do you feel the same? Will it make it easier on you now?
Delrapport 3 om Falkenbergs 1-1 satsning finns nu att ladda ner på hemsidan. Intressant läsning för reflektion begrundan.
De första tre åren av Falkenbergs En-till-En-satsning är avslutade och de goda  resultaten har medfört att man fortsätter sin offensiv för att utnyttja datorn i lärandet. Nu har alla elever i år 7-9 i de kommunala grundskolorna personliga laptops och satsningen har även letat sig upp till den kommunala gymnasieskolan där tre program gör en liknande satsning på digitalisering av lärmiljöerna.
Här finns mycket fundera kring och jag återkommer i ämnet men reda nu kan jag utläsa att hela 66% av eleverna anser att de med datorn arbetar mer med sin läxor. 70 % anser att de förbättrat sina betyg och 97 anser att åren med En-till-En har varit bra.
Passa på att se filmen om 1-1 satsningen som ni hittar här

3 kommentarer:

LoveCat sa...

Ja, det är den stora.frågan... Betygen gick ju ner, vilket projektets belackare tar som ett tecken att fler datorer i skolan är Skit. Men det upplevda är ju ändå att att det är bättre. Det kan ju mycket väl vara så att det kanske hade varit ännu värre utan datorerna....

Unknown sa...

Jo jag vet att betygen gick ner och jag vet också varför men det kan man inte tyvärr kommentera så här offentligt utan att hänga ut någon vilket du ju redan är inne på...

Lisa sa...

Säger bara... It´s getting better...
http://www.youtube.com/watch?v=Jk0dBZ1meio