fredag 14 augusti 2009

Trevlig helg och nu är det bevisat! IGEN! IKT ökar inlärning


En hel vecka har gått otroligt snabbt. Mycket har blivit gjort men massor återstår! IT´s Learning är nu på plats och igång med urser för alla klasser som hade i Fronter och de viktigaste rummen för pedagoger. Tack Midi för stor hjälp igår!!!
Tack vare ett tips från alla vår nu igen bloggande Jan Svärdhagen har jag fått tänderna i en undersökning från skolverket USA Evaluation of Evidence-Based Practices in Online Learning.
Kort och gått kan man säga att man kan visa att onlinelärande ger bättre resultat än traditionellt "Face to face" inlärning. Ännu bättre blir det om man blandar.

Så vad väntar vi på?
Ge varje elev en dator. NU!

PS om rätt skall vara rätt finns det väldigt lite forskning för de yngre åödrarna men för äldre finns det inga tvivel. En dator per elev ger bättre resultat.

2 kommentarer:

Bengt sa...

Det behövsh nog inte bevisas. Jag har jobbat över 5 år och har mycket erfarenhet och har sett många som misslyckats i gymnasiet. De har gjort otroliga arbeten och fått chansen att lyckas genom ikt. De har lärt sig att de måste gå någon skola. Men när det passar de. Alla passar inte in i mallen vi skapar. Obs har också sett många misslyckats.

Anonym sa...

Hear hear!

Har du fler artiklar som ger evidens för nyttan av en-till-en? Tänkte börja samla...