onsdag 4 december 2013

We're going down down down...


Astrid Pettersson sa i sin analys igår att hon trodde att mycket av resultatet beror på att läsförståelsen gått ner mest. Naturvetenskap är en disiplin med mycket text och Pettersson sa att uppgifterna i mattedelen var mycket textintensiva. Det betyder inte att vi inte kan bli bättre i matematik men kanske en del av svaret på frågan om vad vi måste göra för att vända trenden.
Det handlar inte om löner eller klassernas storlek. Vi är trots allt bland de länder som satsar mest pengar på skolan. Det handlar om vad vi gör i skolan och vad vi använder våra pengar till?
I och med att vi är en av de mest uppkopplade länderna i världen och att 80% av ungdomarna är ständigt uppkopplade, enligt färsk statistik från bland annat Webbstjärnan, används deras tid till annat än läsning. Jag tror att vi måste öka mängden tid för ren skönlitterär läsning i hemmet. Gör det som en obligatorisk läxa att läsa minst låt säga två böcker i månaden och strunta resten av läxorna men öva lotsad läsning i skolan samtidigt som vi arbetar med de andra målen för olika ämnen.
Sedan behöver vi få hemmen med oss i att hålla hårt om vikten av att lära, gå i skolan, komma i tid och arbeta hårt! Vilket ju inte blir så svårt om man skapar ett meningsfullt innehåll.
Men framför allt så har det fria skolvalet urholkat den likvärdiga skolan. Det är bland de lågpresterande eleverna som det stora tappet finns.

AttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved by World Bank Photo Collection

1 kommentar:

Anonym sa...

Are you looking for more information regarding internet marketing
in San Diego. The back office operations of E-commerce transactions are similar to other transactions in compliments.

Their Social Bookmarking Packages have been professionally designed
to get your website performing at high levels across all search engines.


Here is my web blog - seo optimation