onsdag 28 september 2011

All hang out, let it all hang out

Google + har det skrivits om mycket sedan Google lanserade det och själv vet jag inte riktigt vad jag skall tycka ännu. Men det finns nog en framtid i gränssnittet.
Läser i Jan Svärdhagens eminenta blog IT&Etik om Google Hangouts Extra där Google troligen nu använder sig av den tekniken de köpte i och med köpet av Marratech 2007. Hangout fungerar som så att man kan bjuda in upp till 10 personer för att helt enkelt häng och dela chat biler mm varandra. I och med lanseringen av Extra blir detta riktigt intressant för skolan eftersom begränsningen på 10 personer försvinner. Det blir helt enkelt enkelt att skapa online möten med flera personer och därmed få till ett sammarbete som skulle ta tid och pengar i anspråk för att mötas. Intressant att titta närmare på. Ge gärna dina synpunkter på detta i kommentars fältet. Jan skriver så här i sin blog
Det jag mest uppskattar i Hangouts är att det är så enkelt att komma igång...det är helt flashbaserat vilket i sin tur innebär att det i stort sett bara är att köra igång på en gång. Ljudinställningar mm fungerar förvånansvärt bra vilket också är viktigt. Om man inte vill visa en live-bild på sig själv så dyker per automatik den bild som man valt i sin Google profil upp vilket är bra.

Inga kommentarer: