onsdag 18 maj 2011

IT's so easy, easy


Läser om iPad i förskolan på Vallaskolan. Där har man har tagit ett helhetsgrepp om det här med IT i skola och förskola. Var på plats för en vecka sedan för att inspirera och sälja in TÄNK OM. Det är viktigt att fundera innan man handlar och sätta upp mål och riktning på verksamheten. Hur sker en verklig förändring av skolarbetet och hur når man bättre måluppfyllese? Det är där v kan koma in och hjälpa till att reda ut begreppen och hur arbetet skall ske i verkligheten.
Detta är extra viktigt idag om man ser på att den digitala debuten går allt längre ner i åldrarna som Hans Renman skriver i ett blogg inlägg på TÄNK OM

I bloggen Med iPadden som skrivverktyg skriver Gunilla Sunesson
Jag visade och berättade i ungefär en minut, sedan var barnen igång och skrev. Den extremt snabba starttiden är ju fantastisk i jämförelse med den låååånga tiden vi ägnar åt att starta en vanlig pc. Det känns så effektivt att kunna skriva direkt. Tänk så mycket tid vi ägnar åt att varmköra, logga in och vänta på att pc-datorerna blir klara att använda! En annan finurlig vinst är den automatiska sparfunktionen. Inget krångel här inte.
Det är detta bland annat som är den stora vinsten med iPad att eleverna tar till sig det nya direkt och kommer snabbt igång med det viktiga. Inlärningen!
Annars har det varit mycket tal om Appar men jag tror att inte att det är Apparna som är nyckeln även om det har en viss del i det hela utan enkelheten och det intuitiva gränssnittet som gör det enkelt att kommunicera och producera sin kunskap.

Länge leve kreativiteten och nyfikenheten.

Dessa tre dagar i Stockholm börjar bra med sol och fint väder och en minst sagt premium lokal för dagens event med SKL och Apple om fördelarna med 1-1 för elever med särskilda behov. Skall bli skoj att få ta del av vad som kommer idag. Klocka 18 är det sedan dags för Teachmeet Framtidens Lärande 2011 på Globala Gymnasiet. En bra dag med andra ord ;)Inga kommentarer: