måndag 14 december 2009

Framtiden är redan här!

Den är bara lite ojämnt fördelad! (William Gibson)

Vad menar han/jag med? Hmm lite förenklat... trots att jag och de flesta av er som läser detta redan vet att det finns så otroligt mycket där ute på det sk nätet som vi kan använda i skolan redan idag till ingen kostnad så är det fortfarande så att de flesta lärare delar dator med 2-3 kollegor om ens det. Att det går i bästa fall 8 elever på varje elevdator. Dessutom vet inte ens de flesta lärare om hur de kan använda det eller får utbildning i det.
Men det finns bra exempel över hela Sverige där ledningen eller enskilda lärare gör en skillnad. Där man tänker om och utan för boxen som resulterar i bra exempel.

Google levererar faktiskt många bra lösningar för bland annat skolan. I USA har de något som heter Google Teacher Academy förkortat GTA, hmm nåja en gratis tjänst för skolor att på en dag utbilda sina lärare i hur man kan använda nätet som resurs. När får vi det i Sverige?


Google Labs har kommit med något nytt och intressant som de kallar Living stories. Tillsammans med två stora tidningar, "The Wasington Post" och "New York Times" har de skapat en test där man kan följa "story" i realtid dvs allt från originalet till hur detta uppdateras och utvecklas. Låter som ett mycket intressant verktyg för SO tex...


Tipset från Free Technology for Teachers en bra blogg värd att följas...

Inga kommentarer: