måndag 14 april 2008

Intet nytt men viss - Framtidens digitala lärverktyg?

I slutet av februari skrev Stefan Pålsson om att det börjar dyka upp små, bärbara datorer som kör Linux, använder flashminne istället för hårddisk, och som bara kostar ett par tusenlappar. Tillsammans med kostnadsfria Open Source-program och gratistjänster på Nätet kan många av dem säkert fungera alldeles utmärkt i skolan.

Såg dessa Asus EeeBETT i januari. Mycket intressant... (PS jag har lagt en länk till Wikipedia, so what säger somliga av er, visst men i bibliotekskretasr är inte wiki rumren men i datorkretsar är den och nu handlar det om en dator så därför länken...)

Precis vad jag pratade om med en av Lunds Gymnasiechefer om. Detta är precis vad skolan letat efter. Enkla billiga datorer som eleverna kan använda för att komma online där resurserna finns. Kan bli framtidens miniräknare, ni vet de vi fick i skolan. Eleverna ansvarar för sin laptopp och för sin backupp elelr lagring på nätet, de gör de ju redan. Det räcker som sagt med bara Internet och sedan... ja det är vår fantasi som sätter gränserna!

Detta är vad jag tror är framtiden!

View Original Article

Blogged with the Flock Browser

Inga kommentarer: