torsdag 10 januari 2008

Rapport från BETT om Webb 2.0 verktyg!

Min första rapport från BETT 2008. OK vi kom igår och det kanske är lite sent att skriva först idag, men för er som har varit här förr är det en rätt omtumlande upplevelse att vara här. Ljudnivån och allt som finns att se gör en MYCKET omtumlad. Idag känns det mer som om man är på G och igår var mer en basupplevelse, ett sätt att känna av stället. Synd bara att man åker i morgon skuller gärna stannat till lördag men jag vill samtidigt hem till familjen.

Nåja tillbaka till webb 2.0 app's!
Jag lyssnade på en mycket inspirerande föredragare Doug Dickinson om hur han använder webb 2.0 verktygt. Han har en lista med 40 applikationer som han använder vara av 6 dagligen.
Hela hans presentation finns på en blogg! som du hittar här

Hans budskap var att våra elever är idag konsumenter av Internet och web 2.0. De är inte intresserade att komma tillbaka till oss i skolan så vi måste nå dem där de är, känns det igen kanske... Jag menar självklart inte rent fysiskt utan på Internet...
Det är fullt möjligt att integrera t.ex. facebook mm med en LMS (Läroplattform) typ Fronter, First Class, IST mm och på det sättet nå eleverna när nyheter dycker upp.

Ett tidigt påstende från DD var "Are you a leader taking risks or are you a follower?"
För att få tillstånd utveckling måste man ta risker, det gäller bara att se till att de  är rimliga...

Han visade många trevliga gratis verktyg. Skype och Flickr känner de flest till, ZOHO som google docs var ny för mig. Flixn.com och Voki likaså som båda ger möjligheter att dela video via webben till studenter. En anna är SLIDE som gör bildspel enkelt på nätet. Men säger ni då säkerheten då! På Nya Zeeland celeberar man barnens dagar på skolan och de har samma säkerhet att brottas med som vi och ni sdom känner mig och Gunnesboskolan vet att vi har när kontakt med just det landet....
Nu när PUL ger oss möjligheterna att inte bryta mot lagen så måste vi arbete ännu hårdare med att få föräldrarna med oss med att dela elevernas dagar med dem så vi slipper svaret på frågan
– Vad har du gjort idag? – Ingeting!

Fast egentligen skall vi fråga våra barn "Vad har du lärt dig idag?"

DD slutade med att promota sitt företags SoftEase programpacket Honeycomb som är en Online Workspace och alltså en webb 2.0 app. Mycket intressant även om den är mycket British i sitt formspråk.

En annan idé som han hade vara att använda mobilerna till något konstruktivt i klassrummet. Låte elever ställa frågar via SMS som vi sedan kan ta upp med klassen. 
Det ger kanske de mer blyga möjligheten att fråga...

Blogged with Flock

Inga kommentarer: