måndag 18 januari 2016

'Cause I want it that way


En iPad Pro hade ju inte varit fel. Har provat både med och utan penna. Är du som jag i tankar om att införskaffa finns det en del att fundera på innan du kastar ut jobbdatorn och satsar helhjärtat på iPad Pro. Att den har framtiden framför sig är helt uppenbart. personligen tror jag att touchinterfacet är här för att stanna och kommer att ta över våra arbetsplatser. Men vi är inte där ännu. Microsoft har under många år försökt få till det med sina touchskärmar utan att lyckas fullt ut.
Att iPad Pro kör iOS som är ett beprövat operativsystem är en fördel men att för den delen kasta ut datorn kanske ändå blir svårt just nu. Computer Sweden skriver om detta i dag

  • Testa Microsofts Appar. Microsoft har, liksom IBM, gett iOS grönt ljus. Office 2016 är inte bara väl anpassat för operativsystemet, det finns en rad specialfunktioner skräddarsydda för iPad Pro och den tillhörande Apple Pencil. Men – och det här är ett stort ”men” – bara för att programmen finns betyder det inte att de fungerar bra i din it-miljö tyvärr
  • Kolla andra viktiga appar på företaget/skolan. All mjukvara kommer ju som bekant inte från Pyttemjuk. Det gäller ju att hela din arbetsdag fungerar så smärtfritt som möjligt. Även här gäller att bara för att appen finns betyder det inte att ålål funktioner stöds eller att det funkar i ditt företag / din kommun.
Men bortsätt från det så är det ändå en dröm att få ha en iPad Pro i ställer för dator. Som jag skrev ovan så tror jag på att en framtida arbetsplats innehåller en smidig dock och när man går där ifrån så tar man med sig sin platta för att fortsätta i en mer mobilverklighet. Där är vi nästan men inte helt ännu.
Som sagt en spännande framtid går vi till mötes.

Dagens rubrik kommer från Backstreet Boys "I Want It That Way"


Inga kommentarer: