tisdag 21 maj 2013

It's time to love again...

Nu är det snart dags. Den 1 juni stänger Google sin RSS-läsare Google Reader. Det är alltså hög tid att fundera på ett alternativ. Själv läser jag alltid mina RSS-flöden via Flipboard men denna tjänst använder sig av Google Reader för att visa flödet. Så för säkerhets skull så har jag hittat en online-funktion som påminner om Google Reader. Den heter The Old Reader och är mycket lik ;D
Att flytta är busenkelt. Börja med att exportera data från ditt Google Reader konto med hjälp av Google Takeout. Detta gör du under Inställningar och sedan fliken Importera/Exportera. Välj tjänsten Takeout. Gör du detta på morgonen svensk tid går det rätt fort även om du har många länkar.


Google tillverkar en fil på ditt innehåll som komprimerat laddas ner till din dator. I Mac OSX packas detta arkiv upp av sig själv, i Windows måste du göra det manuellt genom att klicka på .zip-filen. Gå sedan till The Old Reader och skapa ett konto t.ex. med ditt Google-inlogg. Nu är det bara att importera dina flöden genom att be The Old Reader att lägga upp dessa med hjälp av filen subscriptions.xml som ligger i den mappen du laddade ner och packade upp i föregåenden moment. Den mappen heter hallebrand@gmail.com-takeout hos mig och själva filen ligger i undermappen Reader.
Lycka till!.

En bra förklaring ger Tommy på sin blogg här

Inga kommentarer: