måndag 27 augusti 2012

Cause heaven's got a number

Från 21st Century Fluency Project kommer följande enkla men genial idé. Tack Kristina Björn för att du gjorde mig uppmärksam på det.
Jag utmanar dig som läsare, och är rektor, till att "flippa" ditt nästa personalmöte. Det är enklare än du tror. Framför allt om du har tillgång till en Mac eftersom allt är inbyggt redan från låda. Gör så här

  1. Spela in det du tänkte säga till din personal. Här kan du t.ex. använda dig av den inbyggda iSight kameran och iMovie. Eventuella Keynote bilder kan du redigera in m.h.a. iMovie. Lägg sedan upp denna film som olistad på youtube. Skicka länken till dina pedagogerna och be dem att titta på filmen innan mötet.
  2. Dela även med dig av ett enkelt frågeformulär för att dina pedagoger skall reflektera över den information du vill ge dem.
  3. På mötet skapar du mindre grupper över ämnesgränserna där de i grupp får reflektera om de frågor de funderat om.
  4. Använd de sista 10 minuterna till att förmedla den information du inte kunnat förmedla på annat sätt eller ge grupperna tid att redovisa vad de har funderat över.
In så svårt med andra men på detta sätt modellar du faktiskt det du vill skall hända i klassrummet. Ja om du nu tror på "Det Flippade Klassrummet" som model d.v.s... ;D

Vågar du?

Inga kommentarer: