måndag 1 november 2010

On stage - Teachmeet från Mötesplats skola 2010

Nyss hemkommen till hotellrummet på Gothia Towers, vån 11, efter första dagen av Mötesplats Skola 2010 och efter det den första Teachmeet i Göteborg.
Men vad är ett TeachMeet undrar kanske någon?
TeachMeet är ett informellt och helt kostnadsfritt möte för lärare, av lärare. Det är till för oss som är intresserade av IKT i klassrummet – ett intensivt och inspirerande möte kollegorna emellan, ett möte som oftast arrangeras i samband med stora konferenser eller mässor inom utbildningsområdet. Fokus är nätverkande i en trevlig miljö och mängder med konkreta exempel om pedagogisk IT-användning ute i klassrummen idag. Med andra ord: TeachMeet är så långt från en vanlig konferens som man bara kan komma.
Fenomenet TeachMeet har blivit mycket populärt i Europa sedan starten 2005 i Skottland och självfallet finns det en Wikipedia-sida om detta. Det lär också vara så att en viss Ewan McIntosh hade minst ett finger med i spelet när man kläckte TeachMeet-idén; ta gärna en titt på H-Blog för ytterligare högintressant information som skär rakt igenom historiens dimmo
Hela evenemanget sändes ut på nätet så varse goa.
Watch live video from pedagogiskt_centrum_gbg on Justin.tv

1 kommentar:

charlotta wasteson sa...

Det är fantastiskt vilka möjligheter tekniken öppnar upp för oss som bor ute i den sköna obygden. Tack vare bloggar och filmer på bambuser, youtube m m kan vi delta på hemmaplan! :-)